45 godina jednoga motokluba koji vodi zajednička ideja i ljubav prema motociklima, velika je i značajna brojka iza koje stoji tradicija. Općenito, održati jedno društvo zajedničkih pogleda i ambicija toliki niz godina, velik je uspjeh svih članova Motokluba Osijek od osnutka do danas. Klupski život motorista dinamičan je i temperamentan te zahtijeva velik angažman svakog pojedinog člana kako bi slika kluba široj zajednici pružila upečatljiv i dojmljiv doživljaj. Članovi Motokluba Osijek zasigurno su dali neizbrisiv pečat gradu Osijeku organizacijom velikog broja manifestacija različitog karaktera.

Druženja na motosusretima uvijek su nepisano pravilo primanja i vraćanja, što znači da iza velikog broja posjetitelja koji dolaze na susrete MK Osijek, stoji itekako velik broj kilometara na motociklima, beskrajnih sati druženja i neprestano upoznavanje novih ljudi. Osim organizacije motosusreta, MK Osijek također organizira velik broj manifestacija humanitarnog karaktera, što je iz socijalnog aspekta velik doprinos gradu, naročito u današnje vrijeme kada, generalno gledano, društvo polako gubi crtu pripadnosti nečemu. Osim toga, MK Osijek pokazao je sposobnost i za puno veće i ozbiljnije stvari koje su također potvrda socijalne note. Članovi MK Osijek aktivno su se uključili i u prosvjede kojima su se uspjeli izboriti za motocikle kao zasebnu kategoriju pri naplati cestarine. Osim toga, bili su inicijatori te u suradnji s drugim klubovima na području Republike Hrvatske, organizacijom peticije i podrškom drugih motoklubova, uspjeli utjecati na izmjenu zakona o oporezivanju motocikala. 

Velika je stvar kada jedan motoklub uspije povezati motocikliste iz svih krajeva Hrvatske, a to je proizašlo iz prijateljstava koja su članovi ovog kluba stvarali godinama. Važno je reći da to nisu prijateljstva koja nastaju na društvenim mrežama nego su ona posljedica druženja na brojnim motosusretima i svim ostalim događanjima za koje je potrebno dati veliki dio sebe.

Sve to zahtijeva od svakog člana snagu, vrijeme, angažman, jednom riječju – ljubav prema svemu onome što čini dobar klub. Naročito je bitno da se principijelan odnos do kluba kao tradicije prenosi na mlade generacije. Kao i u svakoj udruzi, članovi dolaze i odlaze što je, kao i sve na svijetu, uobičajena  stvar. Međutim, ideologija jednog kluba i način na koji se ona prenosi na mlađe generacije s ciljem da se održi tradicija, nešto je što ostaje zauvijek i od neprocjenjive je vrijednosti. To su stvari koje se ne mogu kupiti. Biti motociklist možda je za većinu koji voze motocikle stil života, međutim kada si član motokluba, tada stil života postaje život, a to je ključ koji vodi do tradicije.

Izv. prof. dr. sc. Miroslav Lisjak,

Miners MC Croatia, President